tineschils.reismee.nl

Verblijf in Sydney

Wel, mijn 4 dagen in Sydney waren fantastisch!!!! Ik was nog maar een uur in Sydney, en had al zoiets van: hier wil ik nooit meer weg!!!! Je hebt er ALLES: heerlijk weer, het echte stadsleven (ik had echt een New York-gevoel hier), prachtige stranden, 1001 dingen om te doen en te zien, supervriendelijke mensen, ongelooflijk mooie uitzichten, enzovoort!!
Ik had maar vier dagen tijd, en helaas was ik de eerste ook al meteen kwijt door te slapen, dus kon ik uiteraard niet alles zien. Maar de dingen die ik echt wou doen, heb ik toch mooi kunnen inplannen, en de rest is voor een volgende keer, want ik wil hier SOWIESO nog terugkomen!!!
Wat heb ik dan allemaal kunnen doen?
Wel op dag 2 (na een nachtrust van 2u, lang leve de jetlag!) heb ik de bus genomen naar Palm Beach, oftewel Summer Bay, de locatie waar Home and Away gefilmd wordt! Dit was anderhalf uur rijden (lag helemaal in het noorden van Sydney), maar de busrit op zich was al de moeite, want je rijdt door heel Sydney, ziet ook de woonwijken (met de prachtige strandvilla's) én je passeert de mooiste stranden van Sydney! Ook het volk op de bus was hooguit interessant te noemen (lees: knappe surfers!), en in een mum van tijd waren we in Palm Beach! Ik had een beetje pech, want ze filmen er enkel in het begin van de week, en dan nog moet je geluk hebben er op het juiste moment van de dag te zijn. Dus: geen home and away-acteurs (geen Angelo, helaas :-( ), maar wel een super dag gehad!! Ik herkende de plaatsen heel goed: surfclub, het strand zelf, het boothuis,...: was echt cool om in het echt te zien!! En sowieso is Palm Beach een supermooi strand, en bovendien was het 27°, dus het was echt een onvergetelijke dag!! De mensen daar konden trouwens echt niet geloven dat we hier Home and Away kennen! (heb gezegd dat ik een zus heb die een huge fan is :-))
's Avonds weer Sydney stad verkend: de havenbuurt, China Town,... je komt er echt niet uitgekeken!
Dag 3 ben ik voormiddag naar het Sydney WIldlife Park in de stad geweest, want ik moest absoluut een koala zien! Ik wou eigenlijk naar een wildpark buiten de stad, waar het veel groter is, en je de koala's echt nog kan knuffelen, maar dat was helaas te ver, en ik had nu eenmaal tijdsdruk!! Het park was wel heel tof, heb er veel bijgeleerd over de lokale spinnen (de avond erna heb ik gans mijn hotelkamer overhoop gegooid op zoek naar de bafaamde zwarte weduwe :S) én heb er een Koala mogen aaien en uiteraard de nodige foto's mee laten trekken!! Héél tof!! Daarna heb ik de ferry (in Sydney is alles bijna bereikbaar met ferry's en watertaxi's) genomen naar Manly, een oordje met een bekend strand wat verderop in Sydney (half uurtje varen). Vooral de overtocht was de moeite, want je hebt een schitterend uitzicht op de hele stad! Ook Manly zelf was heel mooi, het strand viel wat tegen t.o.v. Palm Beach (kan echt niks tegenop!), maar er hing een hele gezellige sfeer, er was een mooie strandboulevard,...! Ook de terugvaart was onvergetelijk, want het was net zonsondergang, en het uitzicht was onbetaalbaar!
's Avond had ik even een dipje: was vrij moe, en het was zaterdag: dus heel veel uitgaansleven in de stad, en dan voelde ik me toch maar een beetje eenzaam tussen al dat volk!! Maar toen heeft een vriendelijke Australiër (geen nood: hij was allesbehalve knap ;-) ) me op sleeptouw genomen, me nog wat mooie plekjes getoond en me getrakteerd op een goed glas wijn (nood was hoog op dat moment!).
Australiërs zijn idd hele vriendelijke mensen, enorm gastvrij. De meesten kennen ook België! Ben zelfs een groepje Nieuw-Zeelanders tegengekomen dat elk jaar naar Werchter komt!! Gekke mensen!! Maar het is nu ook weer niet dat ze zomaar praatjes komen slaan, je moet een beetje geluk hebben om er zo tegen te komen. Het zijn ook enkel de mannen die vriendelijk zijn (:S), de meisjes zijn wat asocialer. Verder loopt heel Sydney trouwens over van de Aziaten!! 80% van de mensen die hier op straat lopen, zijn Chinezen en co, dus ook niet de echte Australiërs, die kwam je veel meer tegen buiten de stad.
En dan vandaag: mijn laatste dag! Net toen ik overtuigd was van mijn jetlag bekomen te zijn, was het plots weer volledig om zeep! Ik had mijn wekker gezet om 9u, want had een drukke dag gepland: met de hop-on, hop-off bus de stad helemaal verkennen, naar Bondi Beach, en naar de botanische tuin... Word ik plots wakker... om 14u!!!!! Ohhhh wat was ik kwaad :-((( Helaas heb ik daardoor de botanische tuin niet meer kunnen doen, maar dat is dan voor de volgende keer! In Bondi ben ik dus wel nog geraakt: Bondi Beach is hét strand van Sydney. Alle inwoners zijn er superfier op, en het is er altijd superdruk! Dus ook vandaag... omdat het nog altijd heel warm was (veel te warm voor de tijd van het jaar blijkbaar, ik heb dus echt geluk gehad!), liep het overvol op Bondi. Het was zeker tof om eens te zien (superveel surfers!), maar het mooiste strand ter werels zoals ze hier beweren? TOTAAAAAL niet! Palm Beach was 1000x mooier!!
En ja... nu zit het er dus weer op: mijn avontuur in Sydney! Het was hier echt geweldig, en het is dan ook met spijt in het hart dat ik nu al weg moet... :-( Ben ook heel zenuwachtig voor de grote dag morgen, hopelijk valt het allemaal een beetje mee... . Het weer gaat sowieso al afkicken zijn (hier was het permanent zomer, in NZ is het een pak kouder en REGEN... :S), en qua stad gaat het nooit kunnen tippen aan Sydney! De Nieuw-Zeelanders die ik hier ben tegengekomen zeiden allemaal hetzelfde: NZ is prachtig, maar Auckland is een vieze stad met onvriendelijke mensen :S :S Enfin, héél moedgevend dus!!!
Ach nee, ik ga er het beste van maken, we zullen wel zien... En als het tegenvalt, kom ik gewoon terug naar Sydney :-)))
Zo, ik ben waarschijnlijk nog 1001 dingen vergeten te vertellen, maar het is hier intussen al 1u door, en binnen 4u loopt mijn wekker alweer af om richting luchthaven te gaan (en moet uiteraard ook nog pakken!), dus ik zal mijn verhaal maar eens tot einde brengen. Ik ga proberen nog snel de foto's op FB te zetten (hier gaan er maar 200 op, en iedereen weet dat ik er intussen al over de 2000 getrokken heb ;-)) ).
Hopelijk hebben jullie met plezier mijn eerste overzeese verhalen gelezen!Geniet nog van mijn foto's en een DIKKE DIKKE kus vanuit het wondermooie Sydney!!!
Tine X

Vanessa

Super gewoon, echt een mooie kans dat je gegrepen hebt... En waarom is er geen foto van de vriendelijke australier?? :-))
Vees succes morgen!!!
xxxx

mariette

Het doet mij echt deugd te lezen dat jij er zulk een geweldig tijd in Sidney van gemaakt hebt. Veel gezien, nog meer gepland (zodat teruggaan een optie is )en vooral veel genoten. Ik kan er alleen maar van dromen, jij beleeft het allemaal terplekke in het echt. Een prima move!

Leen

Ik ben ook echt onder de indruk hoe gij u al zo vertrouwd en thuis voelt in een 'onbekend' werelddeel!! Ik eis dat we het tweede gedeelte samen doen!! Ik hoop ook op te knn komen in de paasvakantie!!!En kloon, het gaat mrg supermeevallen, misschien iets minder als Sydney, ma had ge gedacht dat het zooo super zou zijn!!Ik ben er zeker van: ge gaat in no time een tweede echte familie gemaakt hebben!!Ge hebt echt de juiste beslissing genomen!! Ma wel terugkomen he, want mis u!! Hou bommetjes van uw blog ;)!!xxxx

Katrien

Lieve zus,
deze verhalen lezen doet me echt meegenieten! Echt heerlijke stories en zalige foto's! Echt chapeau dat jij dit zomaar in je eentje durft doen! Om jaloers op te zijn! Als nu die familie nog meevalt, ga je een super jaar tegemoet! En daar twijfel ik zeker niet aan!!! ;-) IK DUIM HEEEEEEEEL HARD! En ik kijk uit naar je volgende reisverhalen! HELE DIKKE KUS! Mis je xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Lynn

Inderdaad Tine, PRACHTIGE foto's!!! En gij beleeft inderdaad iets waar anderen (ik oa) van dromen! DUs geniet er met volle teugen van en u kennende zal dat allemaal wel REUZE meevallen!
xxx

Evelien

ik kan maar één ding zeggen...

IK BEN STIKJALOERS OP U TINE!!!

Je Meter

Hallo Tine,

Met veel plezier lees ik je eindeloos reisverhaal !!! Ik geniet ervan in jou plaats, en moest ik jou leeftijd hebben, zou ik precies hetzelfde doen ! Gewoon niet achter je kijken ! Heb je afscheidsfeest gewoon gemist, ziek: :( ! Heb net je adres en blog doorgekregen van Veerle ! Deze is gewoon prachtig ! Maak er het beste van, zoals je zegt, valt het niet mee in Nieuw Zeeland dan kun je nog altijd terug naar Sydney gaan ! Of ....... gewoon terug komen :-) !!! Tine: Héééééééééééééééééééél vééééééééééééééél succes ginder, ik gun het je, en ik wens je het allerbeste !!!!! Bisous et un tout gros Câlin ...... van gans de famillie !!!

Je tante en meter xxxxxxxxxxxx

Tante Hilde

Hey Tine, een paar keer per dag kom ik kijken of er een nieuw verhaaltje staat !
Het wekt iedereen zijn nieuwsgierigheid wel op maar vooral tof dat het zo mooi is en dat je het volledig naar je zin hebt !
Hoop snel iets over Nieuw Zeeland te kunnen lezen !
Wij duimen voor je !
Dikke kus, tante Hilde xxxxx

Virginie

Hey Tine,

Ik ben echt hééééééééééél blij voor je dat daar alles zo goed meevalt en ben er zeker van dat het in Nieuw Zeeland ook niet anders zal zijn. Je verhalen zijn echt super om te lezen en je voelt ook dat je het daar helemaal naar je zin hebt! Veel succes nog verder en ben benieuwd naar het vervolg!

groetjes xxx